Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Aspirine.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Aspirine.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Ria55

Geschreven op: Zaterdag 7 Mei 2011 om 16:05
Ongepast of beledigend?

hallo allen.

willen jullie dit verhaal even lezen,het is heel belangrijk
voor ons allen.
en nog fijner is om het door te sturen,bijv:Hyves.

alvast erg bedankt voor de moeite.Overzicht » Gezondheid & Welzijn, Maatschappij & Politiek

Farmaceutische industrie slaat grote slag: Geneeskrachtige kruiden verdwijnen uit de EU
Door Jessica Alkemade op 23 september 2010 – 21:00 | 1.086 keer bekeken | Print artikel | 39 Reacties

De deal is zowat rond. Kruidenpreparaten zullen verdwijnen en de kruidengeneeskundige mag ze niet meer voorschrijven.
Big Pharma heeft zowat de finish behaald van zijn toegewijde, lange strijd om alle competitie uit de weg te ruimen. Vanaf 1 april 2011 (minder dan 8 maanden vanaf nu) zullen vrijwel alle geneeskrachtige kruiden illegaal worden in de Europese Unie. De insteek in de Verenigde Staten is net iets anders maar heeft hetzelfde vernietigende effect. Mensen zijn niet meer dan een putje geworden voor wat de farmaceutische- en de agrarische industrie onze kant op willen spoelen en we hebben geen andere keuze dan de door hen opgelegde prijs te betalen.
Big Pharma en de agrobusiness zijn er bijna in geslaagd om elk aspect van gezondheid over te nemen, van het voedsel dat we eten tot de manier waarop we onszelf verzorgen als we ziek zijn. Er is geen twijfel mogelijk: deze overname pikt het laatste restje van onze gezondheid weg.
Als je de tekst over wilt slaan en meteen wilt zien wat je kunt doen, scroll dan naar onderaan de tekst.
Het begint komende 1 april (kikker in je bil)
Op 31 maart 2004(1) is een start gemaakt voor deze foutste 1-april-grap aller tijden. De “European Directive on Traditional Herbal Medicinal Products (THMPD)” (De Europese richtlijnen voor tradionele producten van geneeskrachtige kruiden) is toen begonnen met regels op te stellen en het gebruik van kruidenproducten te reguleren, die tot dan toe vrij verhandeld konden worden.
Deze richtlijnen vereisen dat kruidenpreparaten dezelfde procedure volgen als de farmaceutische producten. Het maakt geen verschil of een kruid al duizenden jaren algemeen gebruik is. De kosten hiervan zijn hoger dan de meeste producenten, behalve de Big Pharma, kunnen betalen met geschatte kosten van £80,000 (€95.000) tot £120,000 (€143.000) per kruid en elke kruid van een mengsel dient apart behandeld te worden.
Het maakt dus niet uit of een kruid al duizenden jaren veilig en effectief gebruikt is. Ze worden behandeld als drug. Natuurlijk zijn kruiden verre van dat. Het zijn preparaten van biologische oorsprong. Ze worden niet noodzakelijk gezuiverd want dat kan hun eigenschappen en effectiviteit veranderen, zoals dat met voedsel gebeurt. Het is een verstoring van hun natuurlijke eigenschap en de aard van kruidengeneeskunde om ze als drug te behandelen. Dat maakt natuurlijk geen verschil voor de op de Big Pharma gebaseerde regels van de EU, die corporatisme in hun constitutie heilig heeft verklaard.
Dokter Robert Verkerk van de “Alliance for Natural Health, International (ANH)” (Alliantie voor Natuurlijke Gezondheid) beschrijft het probleem van de bepaling van de drugachtige overeenkomst van kruidenpreparaten:
“Een klassiek kruidengeneesmiddel van een non-Europese, traditionele medicinale cultuur door de EU registratie krijgen is hetzelfde als een vierkant houtblokje in een rond gat proberen te stoppen. Het controlerende regime negeert en is dus niet aangepast op de specifieke tradities. Zulke aanpassing is snel nodig, wil de richtlijn niet non-Europese cultuur discrimineren en consequent mensenrechten schenden (2).”
Handelswet
Om het beste te begrijpen hoe dit kan gebeuren, moet men bedenken dat handelswetten altijd centraal staan om alle aspecten van voedsel en medicijnen onder de macht van Big Pharma en Agribusiness te brngen.
Als je gevolgd hebt wat er in de Verenigde Staten is gebeurd aangaande rauwe melk en de claims van de “Food and Drug Administration (FDA) (voedsel en drugs autoriteit) dat voedsel op miraculeuze wijze drugs worden zodra een gezondheidsclaim gesteld wordt, heb je misschien gezien dat de “Federal Trade Commission (FTC)” (Federale Handelscommissie) een deel van het proces uitgemaakt heeft.
In plaats van voedsel en traditionele medicijnen te behandelen als mensenrechtenkwesties, zijn deze als handelskwesties behandeld. Dat maakt dat de focus op voedsel en kruiden wetten bij de wensen liggen van de grote corporaties en niet bij de behoeften en wensen van de mens. Deze verdraaiingen zorgen ervoor dat de FDA belachelijk absurde standpunten inneemt, zoals claimen dat Cornflakes en walnoten letterlijk drugs worden omdat er gezondheidsclaims voor gesteld zijn.
Het doel is om de wereld veilig te maken voor megacorporaties om vrij te handelen. De behoeften en de gezondheid van de mens zijn simpelweg geen factoren in hun afwegingen.
Hoe te strijden tegen deze inbreuk op onze gezondheid en welzijn
Het is nog niet rond, tenminste nog niet helemaal. Als je waarde hecht aan toegang tot kruiden, als je waarde hecht aan toegang tot vitamines en andere supplementen, kom dan in actie. Zelfs als je deze zaak voor jezelf niet zo belangrijk vindt, denk dan aan de mensen die dat wel vinden. Zou deze mensen het recht op medische behandeling en onderhouden van hun gezondheid op hun eigen gekozen manier geweigerd moeten worden?
De ANH is actief bezig deze inbreuken te bestrijden. Ze gaan momenteel naar het Hof in een poging deze uitvoering van de THMPD te stoppen. We kunnen hopen dat ze slagen maar recentelijke geschiedenis wijst uit dat er geen legale zet mogelijk is om deze “juggernaut” te stoppen. We kunnen het ons niet veroorloven om te zitten wachten op de resultaten van hun inspanningen. We moeten hun poging zien als deel van een geheel, waar we allemaal een rol in spelen.
Het is aan ons, aan iedereen, om actie te ondernemen. Als je in Europa woont, stuur een brief of mail aan jouw lid van het Europese Parlement. Ga naar deze pagina: http://www.europarl.europa.eu om op te zoeken wie de persoon is en wat de contactgegevens zijn. Stuur dan een duidelijke brief waarin je aangeeft dat je de stappen van de ANH tegen de invoering van de THMPD steunt en dat je hoopt dat zij ook het recht op keuze van behandelingen met kruiden ondersteunen.
Als je het moeilijk vindt om zo’n brief te schrijven, bekijk hier dan een voorbeeld (in .doc formaat), vertaald uit het Engels (zie hier) van de ANH. Voel je vrij deze te gebruiken.
Denice Delay heeft deze brief in het Spaans vertaald. Bedankt! (zie hier)
Probeer je voor te stellen wat je tegen je kinderen of kleinkinderen zegt als ze vragen waarom je niets gedaan hebt. Hoe vertel je ze dat je niet echt geïnteresseerd was in hun welzijn? Hoe vertel je ze dat het belangrijker was om de nieuwste namaak reality soap op televisie te kijken dan even de tijd te nemen om een simpele brief te sturen?
Alleen door actief te protesteren tegen deze belediging van ons welzijn kan dit gestopt worden. Als we apathisch afwachten, dan gaat het wel gebeuren. Ons recht om onze gezondheid te beschermen en die van onze kinderen staat op het spel. Als je om het welzijn van je kinderen of kleinkinderen geeft, kom dan in actie. Spreek het uit, nu is het moment van waarheid aangebroken. Je kunt blijven zitten en niets doen of je kunt je laten horen.
Als je dat gedaan hebt, praat dan met iedereen die je kent. Zeg ze dat het tijd voor actie is. Er is werkelijk geen tijd te verliezen.
Noten:
* (1) Directive 2004/24/EC of the European Parliament and of the Council of 31 March 2004 (PDF)
* (2) http://www.anh-europe.org/news/anh-press-release-anh-set-to-challenge-eu-herb-law
Auteur: Heidi Stevenson (vrij vertaald door Jessica Alkemade)
Bron Afbeelding(en): miss karen @ Flickr.com
Bron: http://gaia-health.com/articles301/000301-big-pharma-scores-big-win-medicinal-herbs-disappear-eu.shtml
here 

Reacties op dit bericht:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht. U kunt als eerste reageren door hieronder uw reactie te typen.

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Aspirine.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)